Projecten

Projecten

Het Aletta Jacobs Fonds financiert eigentijdse projecten die gebruik maken van de kennis en het archief van Atria, zoals lespakketten, Oral History projecten, onderzoeken, exposities en evenementen.

Vrouwengroep Kelompok

Atria wil een podium geven aan de verhalen achter de strijd voor gelijkheid van de Molukse vrouwenorganisatie Kelompok uit de jaren ’70 en ‘80. Help je mee de verhalen van de vrouwen van Kelompok vast te leggen voor de toekomst?

Lees verder

Lespakket

Mede dankzij het Aletta Jacobs Fonds zijn De lessen van de ZMV-Vrouwenbeweging ontwikkeld, 4 kennisclips en bijbehorende lespakketten over de Zwarte, Migranten- en Vluchtelingen Vrouwenbeweging in Nederland.

Lees verder

Onderwijsprogramma

De lessen van Dolle Mina bestaat uit vier kennisclips en bijbehorende lespakketten over de acties en eisen van Dolle Mina en de context van de ‘tweede feministische golf’.

Lees verder

Archief Martine van Rappard

Dankzij een royale gift via haar testament kon er een financiële bijdrage worden verleend aan het ordenen en toegankelijk maken van het persoonlijke archief van Martine van Rappard.

Lees verder

Archief Elka Schrijver

Elka Schrijver had per testament een bedrag nagelaten specifiek bestemd voor het ordenen en beschrijven van haar persoonlijk archief (18 meter).

Lees verder

Canon van Nederland

Evenement ‘Wat een Stuk! om te vieren dat Atria is toegetreden tot het Canonnetwerk van Nederland.

Lees verder

Tentoonstelling

De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme

Lees verder

Filminterviews

Atria heeft de oral histories vastgelegd van meisjes die door de Rooms-Katholieke kerk tegen hun wil te werk zijn gesteld.

Lees verder

Lespakket

Onderwijspakket over Aletta Jacobs voor VMBO, Havo en VWO-leerlingen.

Lees verder

​​Documentaire

De stad was van ons. Radicaal feminisme in de jaren ‘70.

Lees verder

Levensverhalen

5 emeritae-vrouwelijke hoogleraren aan het woord over hun successen en obstakels in hun wetenschappelijke carrière.

Lees verder
Sluiten