Periodiek schenken

Word Vriend van Aletta

Wil je het Aletta Jacobs fonds voor een langere tijd steunen? Dan is schenken via een Periodieke schenkingsovereenkomst mogelijk interessant. Hierbij steun je ons werk voor een periode van minimaal vijf jaar met een vast bedrag per jaar. Deze giften zijn dan volledig aftrekken van de belasting, ongeacht de hoogte van de schenking. Afhankelijk van het inkomen krijg je tot 52% van de belasting terug. 

Een Periodieke Schenking kun je eenvoudig regelen.


Stap 1:
Je kunt het formulier 'Overeenkomst Periodiek Schenken' hier downloaden

Stap 2:
Vul de 'Overeenkomst Periodiek Schenken' in met je persoonlijke gegevens. Vul de hoogte van het jaarlijkse bedrag in dat je gaat schenken. Daarna stuur je het ingevulde formulier retour naar Aletta Jacob fonds (per post of een ingescand exemplaar per e-mail). Vervolgens ontvang je het - door Aletta Jacob fonds aangevulde en ondertekende - formulier retour, aangevuld met je persoonlijke transactienummer. Bewaar dit formulier voor je eigen administratie.

Stap 3:
Het jaarlijkse bedrag van de periodieke schenking mag je vervolgens volledig aftrekken van de inkomstenbelasting. Hiervoor heb je ons fiscaal nummer (RSIN) nodig. Ons RSIN is: 8557 31 175. Wat je terug ontvangt is afhankelijk van de hoogte van de gift en het belastingtarief waar je invalt. 

Als Vriend van Aletta heb je de volgende privileges:

  • een VIP-status voor evenementen
  • het afhuren van (vergader)ruimtes tegen gereduceerd tarief

Sluiten