Onderwijsprogramma Dolle Mina

Onderwijsprogramma Dolle Mina

De lessen van Dolle Mina

Mede dankzij het Aletta Jacobs Fonds heeft Atria i.s.m. F-Site, educatieplatform over vrouwen uit de geschiedenis De lessen van Dolle Mina kunnen ontwikkelen. Het onderwijsprogramma bestaat uit vier kennisclips en bijbehorende lespakketten over de acties en eisen van Dolle Mina en de context van de ‘tweede feministische golf’. De lessen worden gratis aangeboden aan bovenbouw vmbo en havo/vwo.

Vanaf januari 1970 organiseert Dolle Mina opvallende en ludieke acties die een duidelijk boodschap overbrengen: man en vrouw moeten dezelfde keuzemogelijkheden hebben. Het overgrote deel van de archiefstukken uit de kennisclips en lespakketten zijn afkomstig uit het archief van Dolle Mina, dat is in te zien bij Atria.

De lessen behandelen vier thema’s die nog steeds actueel zijn:

  • Het keurslijf van de vrouw
  • Baas in eigen buik
  • Van wie is de straat?
  • Feminisme voor iedereen

Bekijk de kennisclips en lessen op atria.nl

Samen met onze donateurs maakt het Aletta Jacobs fonds initiatieven mogelijk. Initiatieven voor een wereld waarin iedereen gelijke kansen op ontplooiing krijgt. Doe je mee? Word donateur en steun projecten zoals deze gratis lespakketten waarmee we de lessen van Dolle Mina doorgeven aan toekomstige generaties.

Doneren

Sluiten