Help Atria uit de kast

Help Atria uit de kast!

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis verzamelt, beheert, en deelt het erfgoed van vrouwen. Als nationaal kennisinstituut zet Atria zich in voor gelijke behandeling van vrouwen en mannen in al hun diversiteit. Het IAV-Atria archief bestaat sinds 1935.

Al 85 jaar bewaart Atria de historie van de vrouwenbeweging 
Om het werk van onze voorvechters niet verloren te laten gaan, beheert Atria hét archief over vrouwengeschiedenis, waaronder het UNESCO Memory of the World archief van Aletta Jacobs. Atria wil de verhalen doorvertellen, zolang het nodig is. Verhalen over het dagelijkse leven van vrouwen tot verhalen van pioniers zoals Aletta Jacobs, Joan Ferrier en Anja Meulenbelt. Of van de vrouwenbewegingen zoals de zwarte, migranten en vluchtelingenvrouwen, de kiesrechtbeweging en Dolle Mina. Doe je mee?

archivaris-susanne-neugebauer-met-fotomapje-dolle-mina.jpg

1553 meter archieven en egodocumenten, 8000 tijdschriften, 110.000 boeken, rapporten en scripties, 41.600 beeld en audio items, 2100 objecten en meer hebben we in de afgelopen 85 jaar verzameld en bewaard. Om deze verhalen te bewaren en levend te houden, hebben we jouw hulp nodig. Want zoals onze oprichtster Rosa Manus zei: No documents, no history.

Nu willen we het beschikbaar maken voor jong en oud op een manier die past bij de 21ste eeuw. Klaar voor de toekomst. Iedere gift, groot of klein, draagt direct bij aan het digitaliseren en beter vindbaar maken de bijzondere archiefstukken. Zodat iedereen kan zien hoe vrouwenrechten tot stand zijn gekomen en wie daarvoor gestreden hebben. Van de archiefplanken zo op uw scherm.

Atria laat vrouwengeschiedenis niet verloren gaan. Jij toch ook niet? 
Elke donatie is welkom, groot en klein en draagt direct bij aan onze wens om dit unieke archief over vrouwen en vrouwengeschiedenis te ordenen en beter toegankelijk te maken. Zodat jong en oud kunnen terugkijken op de doorbroken taboes en geïnspireerd worden door de strijdbaarheid van de pioniers die voorop gingen. Doe je mee?

Doneer nu

Sluiten